fredag 20 februari 2009

Vilka barn har rätt att födas?

Många har upprörts över kvinnan som aborterade sina barn för att det var flickor. Nu sägs det att även kvinnor från Norge åker till Sverige för att göra abort när de får veta att det är en flicka. Sant eller ej, men varför upprörs vi inte över att det anses självklart att göra abort om man får reda på att barnet kommer att få ett funktionshinder?

Jag förstår att det kan vara en chock att få ett besked om barnet man väntar har en skada. Men borde man inte också sprida mer kunskap om dessa barn. De är lika älskade som andra även om de har andra svårigheter. Måste alla vara så perfekta? Om vi väljer bort de här barnen innan de ens är födda är det inte konstigt att de som redan finns är diskriminerade. De älskas av sina familjer precis som andra barn, men när de är på väg mot vuxenlivet finns inget för dem att göra.

Läs mer om barn och ungdomar med funktionsnedsättningar på RBUs hemsida www.rbu.se

Ingrid

1 kommentar:

Anonym sa...

På Facebook pågår "Folkampanjen ge journalistpris åt Anna Ekelund för årets bästa krönika". Jag har tyvärr inte läst hela krönikan, den ligger på en plussida, men en sammanfattning finns här. Kanske du redan läst om förstås.

http://blogg.aftonbladet.se/3659/perma/1112548/

/Anna