lördag 21 februari 2009

Snö på sportlovet

Det snöar lagom till sportlovet. Även barn som inte får åka iväg till fjällen kan ha kul i pulka- och skidbacken i stan eller förorten. Häromkvällen när jag var på Friskis & Svettis sa ledaren att en hel del pass var inställda under sportlovsveckan. Jag missuppfattade henne och trodde att de hade lagt in nya pass för barn och ungdomar som var kvar i stan. I verkligheten var det tvärtom. Det var juniorpassen som var inställda. Annars hade man ju kunnat tänka sej en satsning på barn som är kvar i stan under den veckan.

Nyligen läste jag att Stockholms stad har svårt att fylla sina sommarkollon och förlänger ansökan. Och det är inte så konstigt. Det har blivit dyrt med kollon, även för dem med låga inkomster. Och de som tjänar mer kan åka till Grekland för samma summa som en kolloperiod kostar.



Men det finns billigare alternativ. Sommarkollo för hela familjen. Det är inte i stället för, men ett komplement till vanliga kollon. Då hjälps alla åt, man lagar maten tillsammans och hittar på gemensamma aktiviteter. Ibland kan det vara ett speciellt program för föräldrarna medan barnen badar eller leker. En organisation som ordnar sådana läger är Makalösa föräldrar. Jag var själv med i starten för snart 13 år sen. Samba – samarbete för barnen ordnar också familjekollon. Får se om det blir några fondpengar så att årets Sambakollo blir av.

Ingrid Sillén

Inga kommentarer: